Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska)

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka z ciecierzycy 1/2 szklanki
woda 3/4 szklanki
jogurt grecki 2 łyżki
sól do smaku
kurkuma 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska)

Kroki postępowania

1
Mąka z ciecierzycy im drobniej jest zmielona tym lepiej.
Jogurt roztrzepać z wodą, dodać mąkę i przyprawy. Wymieszać żeby nie było grudek. Wstawić na gaz. Na małym ogniu gotować aż zgęstnieje.
Krok 1 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
2
Gorącą masę przełożyć na gładką powierzchnię, można użyć folię aluminiową. Rozsmarować nożem na grubość 1-2 mm.
Krok 2 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
3
Po przestygnięciu pociąć na paski i zwinąć w rulonik.
Krok 3 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
4
Można podawać z dipami, keczupem, smażoną cebulką.
Smacznego.
Krok 4 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.03.2014 12:37
ciekawy przepis,ładnie pokazany :-)
Kejti 11.03.2014 21:10
Jestem pełna podziwu,nigdy czegoś takiego nie jadłam,chętnie spróbuję :-)
Katarzyna59 11.03.2014 12:12
rewelacyjne
Alex_M 11.03.2014 09:12
bardzo ciekawy przepis :) dla mnie nowość :)
fotoviderek 11.03.2014 07:19
Świetna przekąska z Dalekiego Wschodu :)
Krystyna32 11.03.2014 06:38
apetyczne !!!
Mniam 10.03.2014 21:47
Dla mnie zupełna nowość. Zaciekawiłaś mnie. Zabieram przepis do siebie :)
2milutka 10.03.2014 19:45
super w smaku musi być..:)
DorotaZ 10.03.2014 19:42
Ciekawie się zapowiada:)
Kolorowa 10.03.2014 18:39
interesująca przekąska !
Stenka 10.03.2014 18:35
ciekawy przepis
Smaczna_B 10.03.2014 18:29
świetny przepis , wypróbuję
caralajna 10.03.2014 18:18
tak jak pisze Christopher, tradycyjnie podaje się je z kolendrą i startym kokosem, ale mi smakuje bardziej z czymś słodko-kwaśnym
Rysia 10.03.2014 18:08
Ciekawy przepis.
Lidzia 10.03.2014 17:50
Bardzo fajne.
IwonaDD 10.03.2014 17:47
wow, ale fajny przepis! pierwszy raz się z nim spotykam, trzeba wypróbować:)
Romanowka 10.03.2014 17:36
nie jadłam jeszcze, ale wygląda ciekawie, z chęcią podałabym to moim gościom bo wygląda rewelacyjnie
Christopher 10.03.2014 17:20
Lubię khandvi posypane kokosem i kolendrą.Przekąska błyskawiczna.
Konczi 10.03.2014 17:11
ciekawa przekąska .. ciekawe jaki jej smak :D
Renata9 10.03.2014 16:37
chyba smaczna ta przekąska, nie jadłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak