Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
pieprz
mazzarella
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Do mięsa dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę,czosnek, dwie łyżki bułki tartej, jedno jajko, przyprawy i wyrabiamy jak 'mielone'. Pieczarki dokładnie płukamy, usuwamy nóżki i do środka nakładamy mięso. Zapiekamy w piekarniku około 20-25minut w temp. 180 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia nakładamy na pieczarki mozarelle. Dekorujemy np. koperkie. Podajemy z ketchupem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 10.03.2014 17:22
Smaczne pieczareczki.
Monia 10.03.2014 15:37
Lubię takie małe co nieco :)
Pomocnik 10.03.2014 14:48
fajny pomysł
jerry1 10.03.2014 14:16
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak