Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 350 g
jajko 2
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, przeciskamy przez praskę z łyżeczką masła. W dużej misce uklepać równo,podzielić na 4 części.
Jedną część wyjąć a w te miejsce nasypać maki ziemniaczanej.
dodać 2 jajka i dokładnie wyrobić,tak aby odchodziło od ręki. Formujemy okrągłe kulki z dziurką na sos w środku. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 10.03.2014 09:20
kluski zawsze smaczne:)
sylwia_sl 10.03.2014 08:56
poproszę porcję dziś na obiad :)
Lidzia 10.03.2014 05:51
Smaczniutkie.
Megg 10.03.2014 02:09
smaczny obiadek
dorrota 09.03.2014 22:53
Znakomity przepis :)
Milka100 09.03.2014 22:38
świetne te kluski z mięskiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak