Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikkowe serce z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
jajko 4 szt
budyń waniliowy 1 szt
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 10 dag
sól szczypta
żurawina
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikkowe serce z żurawiną

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puch. Stopniową dodajemy podwójnie zmielony twaróg.
Krok 1 - Sernikkowe serce z żurawiną foto
2
Do masy dodajemy budyń i rozpuszczone masło. Następnie dodajemy ubitą z dodatkiem soli na sztywną pianę z białek.
Krok 2 - Sernikkowe serce z żurawiną foto
3
Na koniec dodajemy garść suszonej żurawiny i delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Sernikkowe serce z żurawiną foto
4
Sernik wylewamy do formy i pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Sernikkowe serce z żurawiną foto
5
Upieczone i wystudzone ciasto można oblać dowolną, ulubioną polewą lub lukrem.
Smacznego!
Krok 5 - Sernikkowe serce z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.03.2014 18:34
bardzo fajne
Katarzyna59 10.03.2014 09:42
fantastyczne
Pani Domu 10.03.2014 09:14
ciekawy przepis
gosia561 10.03.2014 00:06
bardzo pyszne
Milka100 09.03.2014 22:37
apetyczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak