Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z kaszą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
kasza gryczana 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z kaszą

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i wstawić do lodówki.

Kaszę ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, a następnie kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybkom do brzuszka włożyć po plasterku masła i nadziać je farszem. Żeby się nie wysypywał można rybkę obwiązać nitką.

Pstrągi usmażyć pod przykryciem, na małym ogniu, na reszcie masła. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak