Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowo-warzywne waflowe przekąski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 100 gram
ogórek
pomidor
szczypiorek 3 łyżki
sałata lodowa 2 liście
rzodkiewki 4 sztuki
sól
śmietanka 12-procentowa 3 łyżki
wafle ryżowe 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowo-warzywne waflowe przekąski

wafle ryżowe z pestkami dyni

Ser wymieszać w misce ze śmietanką, większością szczypiorku (resztę zostawić do dekoracji). Doprawić do smaku solą. Ogórka pokroić w talarki, pomidora w cienkie cząstki, sałatę porwać na ma le kawałki. Wafle przekroić na pół lub na 4 części, każdy posmarować twarożkiem i ułożyć na wierzchu kawałki sałaty, ogórka i pomidora. Przyozdobić dodatkowo plasterkami rzodkiewki i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 11.03.2014 20:25
Fajna przekąska :-)
Megg 09.03.2014 14:24
świetne przekąski na przyjęcie
sylwia_sl 09.03.2014 12:12
Ciekawe jak smakują takie wafle, wygląda fajnie
Lidzia 09.03.2014 12:01
Fajne, zawsze podawałam na krakersach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak