Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na ciepło

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1,5 kg
cebula czerwona 1 średnia
ocet winny jabłkowy
sól do smaku
cukier do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej 2-3 łyżki
cytryna 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na ciepło

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyścić, pokroić na ćwiartki i poszatkować niezbyt cienko. Zalać gorącą wodą, posolić i gotować do miękkości.
Krok 1 - Kapusta czerwona na ciepło foto
2
Przed odcedzeniem wlać kilka łyżek octu jabłkowego, dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze 2-3 minuty. Odlać i odsączyć nadmiar płynu.
Krok 2 - Kapusta czerwona na ciepło foto
3
Do miękkiej kapusty dodać posiekaną czerwoną cebulę, sok wyciśnięty z całej cytryny, nieco cukru, soli i pieprzu oraz olej.
Krok 3 - Kapusta czerwona na ciepło foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać.

Smakuje zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu/schłodzeniu.
Krok 4 - Kapusta czerwona na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.03.2014 12:04
ja całe swoje "młode" życie jadałam wyłacznie suróki z czerwonej kapusty, no i marynowaną ze słoika z jabłkami - aż pewnego dnia u Teściowej spróbowałam takiej gotowanej i zakochałam się w tym sposobie :) robię ją w przeóżnych kombinacjach smakowych :) Lubimy i jemy na zimno i na ciepło :)
agnieszka131919 09.03.2014 12:01
pyszna ta kapusta
Lidzia 09.03.2014 12:00
Dzisiaj wypróbuję, bo mam pół kapusty i nie wiedziałam co z nią zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak