Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra pomidorowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 800 g
cebula 1
ząbek czosnku 1
papryczka chilli 2
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 300 ml
pesto 3 łyżki czerwone
sos sojowy 1 łyżka
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra pomidorowa

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy na drobną kostkę. Papryczki chilli myjemy, filetujemy, wydrążamy pestki i siekamy drobno. W rondelku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy chwilę chilli, czosnek i cebulę. Dodajemy pomidory wraz z zalewą i bulion. Zagotowujemy. Dodajemy czerwone pesto, sos sojowy, mieszamy i gotujemy ok 10 min na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na gładko. Nakładamy na talerze i posypujemy bazylią. Podajemy np. z grzankami z bagietki posmarowanymi twarożkiem ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.03.2014 09:01
Ostra zupa,to coś dla mnie :-)
Mniam 09.03.2014 13:50
Zupa na pewno pyszna, ale te biedroneczki ślicznie wyglądają.
Lidzia 09.03.2014 11:01
Moja ulubiona.
sylwia_sl 09.03.2014 10:59
Lubię ostre smaki, więc zupka bardzo mi pasuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak