Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
cynamon 2 łyżeczki
kurkuma 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z cynamonem

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w kosteczkę, na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, dodajemy wszystkie przyprawy.
Krok 1 - Udka z cynamonem foto
2
Podsmażamy.
Krok 2 - Udka z cynamonem foto
3
Zalewamy litrem wody, dodajemy udka i dusimy ok 30 minut.

Po tym czasie przekładamy udka i cebule do naczynia żaroodpornego, zalewamy 1-2 szkl, wywaru , w którym się udka dusiły.
Krok 3 - Udka z cynamonem foto
4
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni ok 50 minut.
Smacznego!!!
Krok 4 - Udka z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.03.2014 18:12
takie warto zjesc
patryska76 09.03.2014 10:10
Tak jeszcze nie jadłam ;) Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak