Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marchewkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 1/4 kubka
marchewka 2 1/2 kubka
mąka 1 kubek
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
migdały 3/4 kubka
sól szczypta
rodzynki 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marchewkowa

1. Mąkę połączyć z sodą, cynamonem, imbirem, szczyptą soli i migdałami. Jajka utrzeć z cukrem i wymieszać ze startą marchewką, dołożyć wymieszane sypkie składniki. Wymieszać. Dodać rodzynki i ponownie wymieszać.

2. Gotowe ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.

3. Upieczoną i wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.

Rada: Babkę można polać dowolną polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak