zawijaski mięsne

zawijaski mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    8 plastrów
  • boczek wędzony

    8 plastrów
  • mielonka

    15 dag
  • cebula

  • czosnek

  • cząber

  • estragon

  • jajko

  • kasza manna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab rozbić,wędlinę zmielić w maszynce dodać jajko,zesmażoną cebulę,czosnek, kasze,szczyptę cząbru i estragonu,doprawić solą i pieprzem,na plaster schabu dać troszkę farszu,zawinąć w plaster boczku,spiąć wykałaczką.gdyby zostało farszu uformować małe pulpeciki,roladki podsmażyć na oleju,podlać wodą i dusić ok.45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Damiano

05.06.2015 08:05
bardzo dobre

Anna169Hosz

08.03.2014 21:45
Bardzo apetyczne danie.

irenka

08.03.2014 20:41
ciekawy przepis,na pewno pyszne

andrej

08.03.2014 20:07
Trzeba spróbować

Lidzia

08.03.2014 19:51
Ładnie wygląda.

Pomocnik

08.03.2014 19:07
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat