Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy budyń z musem owocowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 2 szklanka
cukier wanilinowy 16 gr
cukier 2,5 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżka
grenadina 1/4 szklanka
DODATKOWO:
jabłka prażone kilka łyżka
czekolada biała 1 kostka starta
żurawina suszona do dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy budyń z musem owocowym

W 1 szklance mleka wymieszać:
cukier waniliowy ,syrop barmański Grenadina i obie mąki.
Pozostałe mleko zagotować z 3 łyżkami cukru i wlać do niego mleko z dodatkami.
Mieszając cały czas gotować do zgęstnienia.
Zestawić z ognia i dodać mus owocowy lub wisienki, wymieszać.
Przelać do szklanej salaterki i udekorować żurawiną i czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 03.07.2014 21:55
świetny deserek z budyniem :)
adelajda 08.03.2014 17:44
domowy najsmaczniejszy
norweska20 08.03.2014 12:48
smacznie się zapowiada
Paolcia 08.03.2014 12:00
mojej córce by spasował :)
Noruas 08.03.2014 11:39
mniam, jakie dobre!
Gracer 08.03.2014 11:29
super przepis
babajaga1969 08.03.2014 11:20
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak