Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczne szyszki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1 szklanka
margaryna 130 g
cukier drobny 1/2 szklanki
woda 2 łyżki
ryż preparowany 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczne szyszki

W garnku na bardzo małym ogniu roztapiamy margarynę i dodajemy do nie j cukier. Mieszamy aż cukier się rozpuści, zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy powoli intensywnie mieszając mleko w proszku. Dolewamy odrobinę wody (2-3 łyżki). Masa powinna być gęsta i powolutku spływać z trzepaczki. Do masy dodajemy stopniowo ryż. Z kleistej masy formujemy dłońmi szyszki. Pozostawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena6 05.08.2014 19:58
Mlecznych chyba nigdy nie jadłam.
Małgorzata9 08.03.2014 21:51
przepis do wypróbowania
ao_12 08.03.2014 21:34
fajny pomysł, apetycznie wyglądają:)
wwwiolka 08.03.2014 15:48
Bardzo fajny przepis.
DorotaZ 08.03.2014 12:24
Ja robiłam z mleczną czekoladą:)
slonko888 08.03.2014 10:40
świetne musze wyprobowac
Ania84 08.03.2014 10:32
o jakie fajne :) nie robiłam jeszcze takich! dla mnie bomba (znaczy sie szyszka ) :)
probofka 08.03.2014 10:12
jadłam i robiłam szyszki z krówkami a te wyglądają jeszcze pyszniej muszę wypróbować przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak