Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta marynowana z rodzynkami i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 700 gram
marchewka 4 szt
seler 1 szt
rodzynki 5 łyżek
orzechy włoskie 3 łyżki
cukier 2 łyżki
olej 3 łyżki
ocet 1/3 szkl
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta marynowana z rodzynkami i orzechami

Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i seler obrać i zetrzeć na tatce do jarzyn na grubych oczkach. Rodzynki namoczyć na 30min. Orzechy grubo posiekać. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj, dodaj ocet, olej, cukier i sól. Kapustę ciasno ułożyć w słoikach. Pasteryzować 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.03.2016 14:34
pyszna kapucha
Seba 17.04.2014 14:13
fajny przepis
Ada-Gaba 11.03.2014 07:17
pyszny dodatek
gusia1000 09.03.2014 01:05
Dobry dodatek do obiadu.
norweska20 08.03.2014 12:59
pyszna propozycja
fotoviderek 08.03.2014 10:57
Super danie :)
olkaaa 08.03.2014 10:23
chętnie spróbuję
gibli 08.03.2014 09:13
świetna kapusta i te rodzynki i orzechy, mniam))
Konczi 08.03.2014 08:51
idealny dodatek do mięska
gosia56 08.03.2014 08:49
na pewno pyszna kapustka
luna76 08.03.2014 07:58
Z rodzynkami musi być pyszna :)
Lidzia 08.03.2014 07:05
Takiej jeszcze nie jadłam.
anemon 08.03.2014 07:00
Ciekawy przepis na kapustę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak