Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cantuccini kakaowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
kakao 1 łyżka
cukier 1/3 szklanka
jajko 1 sztuka
masło 20 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka
sok z pomarańczy 0,5 sztuka
skórka pomarańczowa 1 łyżka
migdały 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cantuccini kakaowe

Jajko ucieram z cukrem i sokiem pomarańczowym.
Mąkę przesiewam na stolnicę, dodaję kakao i proszek do pieczenia, wlewam masę jajeczną, dodaję masło i wyrabiam ciasto. Następnie dodaję dodatki, jeśli ciasto bardzo się klei to dosypuję mąki.
Z ciasta formuję długi wałek, lekko go spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekę ciasto w 180' przez 40 minut, po tym czasie je wyciągam i odstawiam na kratkę na około 10 minut.
Po 10 minutach kroję ciasto ukośnie w plastry i piekę je jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.03.2014 09:01
Pyszne ciasteczka i fantastyczne zdjęcia.
Romanowka 08.03.2014 08:27
ciastka idealne do kawy no i zdjęcia super!
luna76 08.03.2014 08:00
Pyszne i proste :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak