Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z frytkami czyli polskie fish 'n' chips

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 sztuki
frytki 500 gram
ketchup pikantny
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z frytkami czyli polskie fish 'n' chips

Rybe pluczemy woda, osuszamy recznikiem, solimy, pieprzymy i posypujemy maka. Panierujemy w pikantnej panierce i jajku. SMazymy na zloty kolor. Frytki przygotowujemy w piekarniku wg. opisu na opakowaniu. Rybke usmazona podajmey z frytkami i dekorujemy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.07.2014 12:23
fajny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak