Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z cukrem trzcinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 400 ml
mleko 3,2% 100 ml
czekolada mleczna 120 g
gorzka czekolada 50 g
cukier 50 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 g
cukier trzcinowy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z cukrem trzcinowym

Namoczyć żelatynę przez 10 minut w zimnej wodzie.
Posiekać mleczną czekoladę. Śmietanę doprowadzić do wrzenia razem z mlekiem, cukrem i cukrem trzcinowym. Poza ogniem dodać wysuszoną żelatynę.
Mieszać aż się stopi.
Wsypać posiekaną mleczną czekoladę.
Mieszać, aż będzie gładka masa. Przelać do 6 szklanek, przykryć folią i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Przygotować wiórki z gorzkiej czekolady i położyć na panna cottę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak