Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z pulpecikami

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
boczek wędzony 200 g
mięso mielone 600 g
kiełbasa zwyczajna 1 kg
marchew 2 szt
por 1/3 szt
seler 1/4 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 puszka
ketchup pikantny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
olej
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z pulpecikami

Fasolę moczyć 12 godz. Warzywa oczyścić, wszystkie pokroić w kosteczkę, dodać do fasoli. Boczek pokroić w kostkę, dodać do garnka i gotować wszystko około 1,5 godziny. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Gdy fasola będzie miękka dodać kiełbasę oraz cebulę. Dodać koncentrat i keczup, dodać przyprawy. Zaciągnąć mąką rozrobioną z odrobiną zimnej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.03.2014 15:59
z pulpecikami nigdy nie robiłam, fajny pomysł :)
Christopher 07.03.2014 17:54
Ciekawa propozycja.
monikaT83 07.03.2014 16:59
w taki sposób fasolki po bretońsku nie robiłam ale na pewno wypróbuję:)
Edith85 07.03.2014 14:03
jak dla mnie - rewelacja :D
Jadwiga/Jaga85 07.03.2014 13:59
Bardzo lubię i to w każdym wydaniu!!! Twoja wygląda super!!!
Triss 07.03.2014 13:31
lubię fasolkę. ;)
Zdzisław 07.03.2014 13:14
dla mnie smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak