Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta warzywna z mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowana szynka 40 dag
marchewka 40 dag
jajko 3
groszek 50 dag
rosół 3 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta warzywna z mięsem

Marchewki kroimy w plastry, groszek przelewamy wrzątkiem. Kalafiora dzielimy na \"gałązki\". Warzywa gotujemy w osolonej wodzie ok 15-20min. Szynkę kroimy w kostkę. Natkę po umyciu rwiemy na listki. Jajko gotujemy na twardo i kroimy w plasterki. Żelatynę namaczamy. Rosół podgrzewamy odciśniętą żelatynę. Studzimy.
Salaterkę przemywamy zimną wodą i wlewamy niewielką ilość rosołu z żelatyną. Odkładamy, aż stężeje. Warzywa układamy warstwowo, posypujemy listkami natki pietruszki. Wykładamy jajka i szynkę. Zalewamy pozostałym rosołem. Wstawiamy do lodówki na ok 12h.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.06.2013 23:20
bardzo lubię
Łukasz15 18.06.2013 12:38
Wygląda przepysznie
IKrakowianka 11.03.2012 20:59
dawno nie robiłam, a bardzo lubię :)
Wafelek2601 29.12.2011 00:34
niebo w gębie
Barbara55 23.05.2011 15:53
to trzeba lubieć
kielcok1 04.05.2011 16:06
lubię galaretę
rakow2
rakow2 31.01.2011 14:15
też lubię taką galaretkę
Gosia_60 06.05.2010 14:44
Uwielbiam taką galaretkę już właśnie ją zrobiłam :) Przepis jest dobrze dodany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak