Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z kulkami mięsnymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
sos do spaghetti 1 słoik
pomidory krojone z puszki 1 puszka
pieczarki 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
tymianek
sól do smaku
pieprz
chili Prymat
spaghetti 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z kulkami mięsnymi

Kroki postępowania

1
Pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na oliwie. Wlać sos i pomidory oraz wsypać pokrojone pieczarki.
Krok 1 - Spaghetti z kulkami mięsnymi foto
2
Mięso opłukać, pokroić i zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą i drobno posiekane tymianek i dymkę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe kuleczki, obtaczać w mące i smażyć na oliwie.
Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu i całość gotować nie niewielkim ogniu około pół godziny aż sos nieco zgęstnieje.
Krok 2 - Spaghetti z kulkami mięsnymi foto
3
Doprawić solą, pieprzem, chili i świeżym oregano. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 3 - Spaghetti z kulkami mięsnymi foto
4
Wymieszać z sosem. Smacznego :)
Krok 4 - Spaghetti z kulkami mięsnymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 07.03.2014 19:06
Dzięki :) Wszelkie wariacje na temat spaghetti są w mojej kuchni mile widziane :)
lara 07.03.2014 15:03
super obiad
Tahitha 07.03.2014 09:33
Super, uwielbiam :)
Lidzia 07.03.2014 05:19
Uwielbiam spaghetti.
blankkaa 06.03.2014 23:55
Kuleczki mięsne, pulpeciki- uwielbiam! To wszystko w sosie i z kluskami- pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak