Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka z rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka
papryka 1/4 sztuki
ogórek zielony 1/2 sztuki
rukola 3 garści
kiwi 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z rukolą

Filet skrapiamy sokiem z cytryny i wrzucamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni na 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy sałatkę - obieramy kiwi, pomidora i ogórka i kroimy w kostkę. Mieszamy z rukolą i polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Z papryki wycinamy głowę i ogon rybki, z plasterka ogórka robimy oko. Łososia wyciągamy z piekarnika. Na patyczek do szaszłyków nakładamy głowę rybki, następnie pocięty filet z łososia i ogon. Obok na talerzu kładziemy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 13.08.2014 13:41
dzieciak sie zajadal!
Margo1 13.05.2014 20:39
bardzo dobre
marcia7 17.04.2014 16:45
ciekawie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak