Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 500 g
laska wanilii 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier waniliowy

Laski wanilii rozcinamy wzdłuż i wyciągami nasionka. Mieszamy je dokładnie z drobnym cukrem. Cukier wsypujemy do szczelnego słoiczka. Wydrążone laski wanilii wciskamy w cukier i pozostawiamy w nim. Już po kilku dniach możemy się cieszyć aromatyczny i zupełnie naturalnym cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 06.03.2014 22:52
Zawsze mam w domu taki cukier- super sprawa
patryska76 06.03.2014 17:05
Wszystko dobre co domowe... Świetny pomysł ;-)
Lidzia 06.03.2014 16:51
Zawsze używałam gotowego cukru waniliowego. Ten z pewnością jest lepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak