Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty jak u babci

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2/3 szklanki
cukier 1/3 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty jak u babci

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać powoli do masy. Ciasto wylać małymi porcjami do nasmarowanej tłuszczem formy do ciasteczek (lub rozlać małe kółeczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia). Piec w 170 stopniach C przez 8 minut (do zrumienienia). Po ostudzeniu przechowywać w szklanym lub metalowym szczelnym pudełku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 06.03.2014 12:55
Super biszkopciki
gosia561 06.03.2014 12:25
pyszne ciasteczka
adelajda 06.03.2014 12:21
mama w kryzysie piekła nam takie
Juleczka20 06.03.2014 11:52
fajne biszkopciki:) lubię takie przegryźć i do deserów też można użyć;)
Kuchenka 06.03.2014 11:21
przydatny przepis
MagdaXXX 06.03.2014 10:26
uwielbiam biszkopt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak