Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kopru włoskiego

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 400 gram
ziemniak 100 gram
cebula 1 średnia
masło 1-2 łyżki
koper włoski 1 łyżka
jogurt grecki 1-2 łyżki
sól do smaku
cukier brązowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
wywar warzywny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kopru włoskiego

Wywar warzywny ugotować na włoszczyźnie lub użyć gotowego z kostki.
Cebulę rozdrobnić, koper i ziemniak pokroić na mniejsze części. Pokrojone warzywa podsmażyć na maśle z łyżeczką cukru w rondelku. Gdy lekko się zrumienią dolać wywar. Gotować 10-15 minut do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Całość zmiksować blenderem, doprawić sokiem z cytryny lub octem winnym białym oraz nasionami kopru włoskiego (można je rozbić lub zostawić w całości). Można zabielić jogurtem greckim.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.03.2014 10:40
jeszcze nie jadłam
Róża1 07.03.2014 22:25
wyborny przepis !!!!!
Wacław 07.03.2014 10:55
super,na pewno pyszna zupa !
Krystyna32 07.03.2014 06:25
ciekawy przepis
Alex_M 06.03.2014 10:44
próbowałam raz koper włoski i jakoś nie mogę się przekonać żeby go zjeść, może w tej zupie by mi posmakował :)
Kejti 06.03.2014 09:33
Bardzo ciekawy przepis,smacznie się zapowiada :-)
Katarzyna59 06.03.2014 09:33
smaczna zupka
fotoviderek 06.03.2014 07:32
Wyborna zupa :)
Christopher 06.03.2014 00:03
Ciekawa zupa dla lubiących anyż.Ja lubię.
Mniam 05.03.2014 23:32
Ciekawa jestem smaku, bo wygląda apetycznie.
Koper 05.03.2014 23:00
Zupa prezentuje się wyśmienicie :)
BernadettaP 05.03.2014 22:45
Ja mam z koprem włoskim ten problem, że nie jestem w stanie go zbyt dużo zjeść- lubię dodać odrobinę do różnych potraw, ale zupą raczej bym się nie najadła :P
treonina 05.03.2014 22:15
dzięki za przepis, na pewno spróbuję!
blankkaa 05.03.2014 21:16
Przepis na zupę wydaje się być bardzo ciekawy, potrawa na 100% smaczna i sycąca, ale ja osobiście nie mogę się przekonać do smaku kopru włoskiego.
Suonatar 05.03.2014 20:51
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak