Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1

Przepis i sposób przygotowania na: sernik babuni

Ciasto kruche:
-3 żółtka
-3 łyżki cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-3/4 kostki margaryny
-2 szklanki mąki
Masa serowa:
- 2 jajka
-1/2 margaryny
- 1/2 szklanki cukru
-1 kg twarogu do sernika w wiaderku (smak twarogu według uznania, ja robiłam z waniliowym)
-2 budynie śmietankowe lub waniliowe
-1 puszka brzoskwiń
Piana:
-3 białka
-1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób wykonania:
Zagnieść ciasto kruche, podzielić na pół. Jedną część rozwałkować na blaszkę, która została wyłożona papierem do pieczenia ciast. Następnie wykonujemy masę serową w takiej kolejności:
1.Utrzeć mikserem margarynę z cukrem
2.Dodać jajka, wsypać budynie połączyć to ze sobą
3.Dodać twaróg i wszystko razem połączyć mikserem
Na wyłożone kruche ciasto wyłożyć masę serową. Na masę serową ułożyć brzoskwinie pokrojone w paseczki. Następnie na brzoskwinie wyłożyć pianę, która została wykonana w sposób:
1.3 białka ubić na sztywno
2.Dodać cukier i mąkę ziemniaczaną
Na koniec drugą część ciasta zetrzeć na tarce. Można obtoczyć w mące wtedy będzie się lepiej ścierało.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak