Myszki - jajka faszerowane anchois

Myszki - jajka faszerowane anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • sardele

    2 filety
  • majonez

    1 łyżka
  • pieprz biały Prymat

  • rzodkiewki

    2 szt
  • szczypiorek

  • koperek

  • pieprz czarny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KORAL

22.10.2016 14:40
Piękne myszki :)

Lis

01.06.2016 23:56
Smakowicie się zapowiada

Anna169Hosz

06.03.2014 09:45
Urocze, aż się buzia sama uśmiecha :)

Maria 70

06.03.2014 00:30
Tylko kotka brakuje.Ładniutkie.

patryska76

05.03.2014 19:14
Piękne myszki ;-)

AZgotuj

05.03.2014 18:35
takich myszek się nie boje;):) Ale będę udawać kota i polować na nie z chęcią:)

elka72

05.03.2014 18:27
Są świetne :)

Lidzia

05.03.2014 18:10
Takie "słodkie".

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat