Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Myszki - jajka faszerowane anchois

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
sardele 2 filety
majonez 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
rzodkiewki 2 szt
szczypiorek
koperek
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Myszki - jajka faszerowane anchois

Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 22.10.2016 14:40
Piękne myszki :)
Lis 01.06.2016 23:56
Smakowicie się zapowiada
Anna169Hosz 06.03.2014 09:45
Urocze, aż się buzia sama uśmiecha :)
Maria 70 06.03.2014 00:30
Tylko kotka brakuje.Ładniutkie.
patryska76 05.03.2014 19:14
Piękne myszki ;-)
AZgotuj 05.03.2014 18:35
takich myszek się nie boje;):) Ale będę udawać kota i polować na nie z chęcią:)
elka72 05.03.2014 18:27
Są świetne :)
Lidzia 05.03.2014 18:10
Takie "słodkie".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak