Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w zalewie kminkowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
woda 1 l
kminek 40 g
sól 1/2 łyżki
cebula 4 łupinki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w zalewie kminkowej

Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu. Ostudzić i opłukać ze wszystkich stron tak aby skorupka jaka była popękana. Wodę zagotować z łupinami cebul, kminkiem i solą. Gotować 15-20 minut. Odcedzić i ostudzić. Jajka umieścić w szklanym słoiku i zalać zalewą. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Można jeść na zimno lub ciepło, z szynką, grzanką lub sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak