Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczoną papryką

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka czerwona 1 szt
śmietanka kremowa 100 ml
koperek 1/2 peczku
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
koperek 4 gałązki
rzodkiewka 4 szt
papryka żółta 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczoną papryką

Paprykę myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy gniazdo nasienne. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 190 stopni C a następnie wkładami na kilkanaście minut do miski i zawijamy szczelnie folią spożywczą. Po tym czasie ściągamy skórkę z papryki i miksujemy ja na gładka masę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę na sztywno. Łączymy śmietankę z paprykami i doprawiamy sola i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Koperek drobno siekamy. Żółtka i koperek dodajemy do masy paprykowej. Całości mieszamy i wkładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Dekorujemy gałązkami koperku, plasterkiem rzodkiewki i żółta papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.04.2017 14:47
bardzo smacznie wyglądają
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 19:14
Smakowite i kuszące swoim wyglądem jak i smakiem jajka;)
IZABELA29 07.03.2014 16:17
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak