Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 szt
makrela wędzona 1/4 szt
ser lazur 50 g
śmietanka kremowa 200 ml
sól do smaku
rzeżucha
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Żółtka dzielimy na dwie równe części i wkładamy do osobnych miseczek. Do jednej dodajemy makrelę, do drugiej ser lazur. Dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku. Kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie części. Jedną dodajemy do pasty z makrelą druga do pasty z lazurem. Delikatnie łączymy. Pasty przekładamy kolejno do szprycy i wyciskamy rozetki. Dekorujemy gałązkami koperku lub rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.04.2014 18:33
podoba mi się połączenie składników
monia2005 06.03.2014 13:29
ciekawe nadzienia ,do wypróbowania
paula99926 05.03.2014 21:33
bardzo smacznie się zapowiada:)
cukiereczek 05.03.2014 18:32
idealne na świąteczny stół
ao_12 05.03.2014 18:02
pomysłowy farsz:)
Smaczna_B 05.03.2014 17:45
ładnie wyglądają , pomysłowy i smaczny farsz
aniagdz 05.03.2014 17:42
fajna przystawka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak