Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka marcepanowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
masa marcepanowa 200 g
jajko 5 szt
masło kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód lub cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babka marcepanowa

Masę marcepanową utarłam z miodem i masłem. Dodawałam po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia i również dodałam.
Formę do babek wysmarowałam masłem, obsypałam bułką tartą i przełożyłam masę marcepanową.
Piekłam w 180 stopniach do suchego patyczka, około 45 minut.

udekorowałam lukrem, zieloną posypką i pankowymi kurczakami.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 06.03.2014 00:20
Ciekawy przepis akurat dla mojej Żony,która bardzo lubi marcepan.
Małgorzata9 05.03.2014 20:54
przepis do wypróbowania
ao_12 05.03.2014 18:11
musi być pyszna, uwielbiam marcepan:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak