Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta "niebiański puch"

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier puder 4 łyżki
żółtko jajek 1
masło 1/2 kostki
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól 1 szczypta
tłuszcz do formy
mleko 1/2 szkl
cukier kryształ 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 op
margaryna 1 kostka
mleko w proszku 2 szkl
biszkopty okrągłe 1/2 op
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta "niebiański puch"

Mąkę łączymy z pudrem, solą i dodajemy żółtko, miękkie masło i śmietanę. Zagniatmy szybko ciasto i wstawiamy na pół godz do lodówki. Rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę do tarty. Pieczemy na złoto w 180 st. Studzimy.
Pół litra mleka zagotowujemy z cukrami i studzimy. Margarynę ucieramy na puch, dodajemy wystudzone mleko oraz mleko w proszku. Ucieramy i wykładamy na tartę. Na wierzchu układamy biszkopciki i polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 05.03.2014 19:38
jak dla mnie rewelacja:)
gosiag 05.03.2014 19:13
wyglada bardzo smakowicie
mikrusiak 05.03.2014 17:12
Oooooooooo jakie smaczności...:P
agnieszka214 05.03.2014 16:24
pyszny torcik
Krzysztof15 05.03.2014 16:15
wyglada apetycznie
Lidzia 05.03.2014 15:54
Piękne i pewnie smaczne.
Milka100 05.03.2014 15:20
palce lizać tarta
Małgorzata9 05.03.2014 15:16
pyszny deserek
Michał2 05.03.2014 14:48
niebo w gębie:)
Jarek123 05.03.2014 14:30
Smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak