Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1/2 opakowania
natka pietruszki 1 pęczek
słonecznik łuskany 1 garść
ser żółty 10 dag
suszone pomidory 1/2 słoiczka
oliwa z suszonych pomidorów do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Rukolę, natkę, słonecznik, pomidory suszone miksujemy, w trakcie miksowania dolewamy olej- tyle aby uzyskać odpowiednia konsystencję.

Dodajemy ser żółty i doprawiamy solą i pieprzem.

Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.03.2014 15:08
jeszcze nie jadłam!!!
Joannasz3190 05.03.2014 11:29
Z rukoli jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :)
MarcinGotuje.pl 05.03.2014 10:51
ostatnio modne pesto z rukoli jest :) ja zapraszam na swoje z orzechami włoskimi
Pyszota 05.03.2014 10:24
bardzo lubię rukole i pewnie pesto też pyszne
brioszka 05.03.2014 10:10
uwielbiam pesto z rukoli :) jest wyraziste! a Twoje wygląda obłędnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak