Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto obkładane waflem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
rodzynki 1 szkl
orzechy włoskie 1 szkl
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 8 łyzek
DODATKOWO:
Masa budyniowa: 1 szt
wafle tortowe 3 tafle
jabłka 1 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto obkładane waflem

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Orzechy kroimy drobno. Jabłka wyciskamy z soku. Dodajemy żółtka mieszamy, dodajemy pozostałe składniki mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Na spód dajemy wafel na niego dowolną masę budyniową na to ciasto, masę i na wierzch wafel.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 29.06.2014 10:36
fajny przepis
halina17 05.03.2014 12:30
Dobre ciasto.
Mniam 05.03.2014 11:50
Bardzo mi się to ciasto podoba! Zabieram przepis :)
Kuchenka 05.03.2014 10:24
smakowite :)
luna76 05.03.2014 09:12
Ciekawy przepis. Bardzo pomysłowe :)
ada.la 05.03.2014 08:53
wygląda ciekawie
Aleksandra/Olcia 05.03.2014 08:50
super pomysł
Romanowka 05.03.2014 08:46
bardzo apetyczne!
gibli 05.03.2014 08:25
bardzo fajny pomysł
fotoviderek 05.03.2014 07:58
Świetny pomysł :)
Aga-25 05.03.2014 07:57
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak