Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku z majerankiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 2 kg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku z majerankiem

Kroki postępowania

1
Boczek, najlepiej chudy i cienki, bez skóry, myjemy i osuszamy. Nacieramy dokładnie z obu stron solą, pieprzem i odrobiną oleju. Dokładnie posypujemy całość majerankiem i bardzo mocno zwijamy w roladę dłuższym bokiem.
Krok 1 - Rolada z boczku z majerankiem foto
2
Owijamy sznurkiem kuchennym i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia roladę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię z kilkoma łyżkami oleju. Obsmażamy ze wszystkich stron, wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrojonymi cebulami i czosnkiem.
Krok 2 - Rolada z boczku z majerankiem foto
3
Podlewamy odrobiną wody i pieczemy ok 1,5 godziny w piekarniku w ok 180 stopniach.
Krok 3 - Rolada z boczku z majerankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 05.03.2014 20:00
Czy może być coś lepszego?
adelajda 05.03.2014 10:18
na kanapki super
Kejti 05.03.2014 08:48
Zjadłabym :-)
ZEWA 05.03.2014 08:42
Ale pyszny boczuś :)
Lidzia 05.03.2014 05:23
Lubię boczek w każdej postaci.
Rafcio 04.03.2014 23:40
szkoda że nie mam gdzie takich mięsiw przygotowywać
Niki22 04.03.2014 22:53
nie ma jak domowe specjały
drmaciej 04.03.2014 22:03
to lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak