Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zielona z miętą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 1/2 litra
pory 5 szt.
szpinak świeży 1/2 kg
groszek konserwowy 1 puszka
sałata 1 główka
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mięta liście 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zielona z miętą

Wykonanie:
Pokroić pory, przysmażyć na oleju, dodać drobno pokrojony szpinak i sałatę i całość jeszcze chwilę podsmażyć. Zalać bulionem , dodać groszek, podgotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.03.2014 20:40
na pewno smaczna
kasienka23 04.03.2014 20:27
smaczna zupka i kolorek ma fajny :)
Edith85 04.03.2014 20:07
fajny przepis, zupy zmiętą jeszcze nie jadłam
Lis 04.03.2014 20:04
Ciekawy pomysł z tą miętą...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak