Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z cynamonem i jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 l
jajko 1 szt
mąka 2 szkl
cukier 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
jabłka 3 szt
proszek do pieczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z cynamonem i jabłkami

Kroki postępowania

1
Mieszamy w misce lub garczku składniki na ciasto dodając cynamon.
Krok 1 - Racuszki z cynamonem i jabłkami foto
2
Jabłka kroimy na plasterki i wrzucamy do garczka z ciastem. mieszamy wszystko razem.
Krok 2 - Racuszki z cynamonem i jabłkami foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. nakładamy łyżką ciasto z jabłkiem i smażymy aż będą rumiane.
Krok 3 - Racuszki z cynamonem i jabłkami foto
4
Po usmażeniu z obu stron wyjmujemy na ręcznik papierowy by odciekły z nadmiaru tłuszczu
Krok 4 - Racuszki z cynamonem i jabłkami foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Racuszki z cynamonem i jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 04.03.2014 19:19
mmm uwielbiam racuchy :0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak