Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    2 kg
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

śliwki umyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i gotować około godzinę mieszając co jakiś czas aby się nie przypaliły. Gotować przez kolejne 2 dni przez godzinę. Pod koniec gotowania dodać cukier. Powidła przełożyć do słoików i można pasteryzować.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bazylka

04.03.2014 19:09
Uwielbiam powidła,szczególnie węgierkowe.

Czyki

04.03.2014 17:44
Uwielbiam powidła:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat