Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa słoneczna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 4 łyżki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
smietana 18% 2 łyżki
majeranek do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa słoneczna

Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na gorącym oleju. Wsypać kaszę i mieszając chwilę smażyć. Przełożyć zawartość patelni do garnka, zalać 5 szklankami wody i gotować 15 minut na wolnym ogniu. W tym czasie oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce, dodać do zupy, przyprawić. Gdy kasza i warzywa będą miękkie, zaciągnąć zupę śmietaną i ewentualnie doprawić. Na talerzach posypać natką pietruszki lub koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.04.2015 13:35
ciekawy pomysł na zupę
aniagdz 04.03.2014 17:41
ciekawy przepis:)
Lidzia 04.03.2014 16:51
Intrygująca zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak