Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty ryż z indykiem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
filet z indyka 2 sztuki
pieczarki 100 gram
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
oliwa do podsmażenie
kukurydza 1 mała puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty ryż z indykiem i pieczarkami

Filet z indyka pokroić w kostkę.
Ryż (najlepiej basmati) ugotować z dodatkiem curry i Kucharka.
Pieczarki obrać i pokroić w paski.
Filet z indyka wymieszać w misce z sosem sojowym i usmażyć.
Pod koniec smażenia indyka dorzucić pieczarki i jeszcze razem podsmażać.
Wymieszać razem ugotowany ryż z mięsem, pieczarkami i kukurydzą.
Smacznego!!!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.10.2014 07:52
apetycznie wygląda
Wafelek2601 18.09.2014 19:24
pyszna kolacyjka
Grażyna13 16.06.2014 15:32
Ciekawe danie :)
Malinka 01.04.2014 21:28
Wygląda to bardzo apetycznie :)
IwonaDD 04.03.2014 17:54
pyszne danie
Alex_M 04.03.2014 10:43
smaczne danie :)
w mojej kuchni 04.03.2014 00:26
i można smacznie się najeść tym daniem...
treonina 03.03.2014 20:41
ładnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak