Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno przekladany biszkoptami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 800 g
galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
galaretka ananasowa 1 sztuka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno przekladany biszkoptami

Galaretka ananasowa to Pina colada

Formę wyłozyć biszkoptami.
Galaertkę truskawkową rozpuścić w 0.5 l wrzącej wody, wystudzić i jak będzie tężejąca połączyć z jednym serkiem i delikatnie wykładać na biszkopty, uważajmy aby nie wyplynęły na wierzch, dlatego serek nie może być rzadki, bo biszkopty od razu wypłyną. Wstawić do lodowki aby stężało.
Agrestową galaretkę rozpuścić w 0.5 l wrzącej wody, wystudzić i jak będzie tężejąca połączyć z drugim serkiem.
Na steżonej pierwszej warstwie ułożyć drugą warstwę biszkoptów i wlać delikatnie przygotowany serek z agrestowa galaretką. Włożyc do lodówki aby stężała.
Galaretkę Pina colada przygotować według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na drugą warstwę sernika. Ponownie włożyć do lodówki aby stężała.
forma ogrągła 28 cm

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 03.03.2014 22:12
smaczny deserek
Janina 03.03.2014 16:48
Serniczek pierwsza klasa;)
patryska76 03.03.2014 15:55
Pyszny serniczek ;-)
Jarek123 03.03.2014 15:13
Pyszności :)
Barbara/zuza22_85 03.03.2014 15:05
smaczne ciastko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak