Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z octu balsamicznego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 1 szklanka
cukier drobny 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z octu balsamicznego

Ocet wlej do rondla, kiedy będzie się gotował wsypuj wolno cukier żelujący lub sam cukier z żelatyną. Energicznie mieszaj trzepaczką kilka minut. Gesty płyn przelewaj do wyprażonych słoików w piekarniku w 140 stopniach lub wygotowanych, a zakrętki wygotuj we wrzątku. Przelej wrzący płyn do słoików mocno zakręć i na 5 minut odwróć. Kiedy będzie chłodne wstaw do lodówki.

Doskonały na prezenty, do mięs białych, serów. W sklepie internetowym kosztuje taki 56 zł!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 03.03.2014 22:22
A to nowość! Bardzo ciekawa.
kasienka23 03.03.2014 19:50
ciekawy przepis, coś nowego :)
Niki22 03.03.2014 10:56
to dla mnie nowinka :) warto wypróbować ;)
Magula 03.03.2014 10:50
A to dla mnie nowość
brioszka 03.03.2014 10:26
super! to musi być pyszne!
gosia47-47 03.03.2014 10:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak