Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z/k z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
olej 1/2 szkl
przyprawa kebab- gyros Prymat 4 łyżeczki
miód 1 łyżka
sól
pieprz
pieczarki 60 dkg
cebula 1 szt
schab 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z/k z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Olej, ocet, sos, przyprawa kebab, miód łączymy razem. Mięso myjemy kroimy na kawałki i wkładamy do naszej marynaty tak na około 2 godziny.
Krok 1 - Schab z/k z pieczarkami foto
2
Patelnię rozgrzewamy i podsmażamy nasze mięso na brązowy kolor, usmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na patelnię wrzucamy cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki, lekko podsmażam, podlewam 1 szkl wody, mieszam.
Krok 2 - Schab z/k z pieczarkami foto
3
Pieczarki wykładam na nasz schab i pod przykryciem
wkładamy do piekarnika na 180 stopni na około 1 godzinę.
Krok 3 - Schab z/k z pieczarkami foto
4
Schabik wykładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Krok 4 - Schab z/k z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 11.03.2014 13:56
Fajne połączenie smaku, ten miód to wspaniały pomysł.
gibli 05.03.2014 09:10
smaczne danie)
Kejti 04.03.2014 22:50
Fajne mięsko :-)
sylwia_sl 03.03.2014 09:37
konkretny obiadek
Alex_M 03.03.2014 09:26
pyszne mięsko! :)
Milka100 03.03.2014 09:20
pyszny schabik
adelajda 03.03.2014 09:01
dobre mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak