Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiasta babka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mleko 3 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka 1i1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiasta babka

Jajka ubijamy z cukrami , dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy, odkładamy 1/3 ciasta do drugiej miski i wsypujemy do niej kakao, blaszkę-keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wlewamy do przechylonej blaszki naprzemiennie: jasne-ciemne-jasne-ciemne.Pieczemy 45 minut w 180 stopniach, wystudzone można polać czekoladą.Proste i szybkie ciacho do kawusi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.01.2015 09:02
świetna babka
Kejti 08.03.2014 17:37
Fajna baba,chętnie skosztuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak