Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip majonezowo - ketchupowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny
Bazylia suszona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dip majonezowo - ketchupowy

Przygotuj salaterkę.
Do salaterki przełóż około dwie - trzy łyżki pikantnego ketchupu i 3 - 4 łyżki tradycyjnego majonezu.
Oba składniki bardzo dokładnie wymieszaj ze sobą.
Weź do ręki około łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczki bazylii i rozetrzyj je w dłoni, aby grubsze elementy ziół ładnie się pokruszyły. Utarte zioła wsyp do salaterki z majonezem i ketchupem.
Całość bardzo dokładnie wymieszaj.

Dip najlepiej przygotować około 3 - 4 godziny przed podaniem, aby wyczuwalny był ziołowy aromat.

Taki dip to idealny dodatek do pizzy, frytek lub jako smarowanie na kanapki zamiast masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 02.03.2014 19:22
fajne to ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak