Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 500 g
marchewka 1
cebula 1
fasolka szaragowa 300 g
bób 400 g
burak ćwikłowy 3 pieczone
sól
ocet winny
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
oregano szczypta
bazylia szczypta
ziele angielskie
śmietana 18 proc 4 łyżki
natka pietruszki
koper
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach

Żeberka umyć zalać wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie , ugotować do miękkości.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i pokroić, dodać do wywaru, warzywa lekko rozdrobnić, fasolkę szparagową przeciąć na pół lub drobniej, marchewkę pokroić w kostkę. Dolać wody by warzywa były zanurzone. Ugotować do miękkości warzyw, buraczki zetrzeć na tarce (buraczki upiekłam wcześniej przy okazji pieczenia mięsa , należy zawinąć je w folię aluminiową i piec ok półtorej godziny)
Zupę doprawić solą, cukrem, octem winnym , zdjąć z ognia dodać śmietanę i wymieszać. Posypać natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 02.03.2014 16:29
pyszny taki barszcz
Konczi 02.03.2014 16:02
to musi być pycha
norweska20 02.03.2014 16:02
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak