Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 1 kg
cukier 300 gram
masło 200 gram
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 6
rodzynki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Kroki postępowania

1
Cukier utrzeć z masłem. Następnie dodać żółtka i ucierać do uzyskania jednolitej masy. Dodać proszek do pieczenia i zmielony ser. Wszystko zmiksować. Z białek ubić pianę. Dodać ją do masy serowej i dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej (lub wyłożonej papierem do pieczenia) blaszki.
Krok 1 - Sernik foto
2
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 60 min.
Krok 2 - Sernik foto
3
Gdy ciasto ostygnie można udekorować je polewą czekoladową.

Do ciasta można dodać również rodzynki (dodać do masy serowej - przed upieczeniem).
Krok 3 - Sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.09.2014 11:47
super serniczek
as28 27.03.2014 17:17
bardzo fajny przepis
gusia1000 09.03.2014 01:26
Pysznie wygląda.
Ela15 05.03.2014 10:37
świetnie wyszedł
gosiag 02.03.2014 19:52
sernik super
Małgorzata9 02.03.2014 18:53
uwielbiam serniki
adelajda 02.03.2014 18:39
pięknie wyrośnięty :)
Monika-twin 02.03.2014 16:21
fajny serniczek
xjustynka89x 02.03.2014 15:38
prosty przepis i na pewno smaczny sernik!
Milka100 02.03.2014 15:29
jaki puszysty i smaczny, ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak