Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe faworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
serek homogenizowany 120 gram
jajko 3 sztuki
ocet 10 % 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe faworki

Jajka ubić z cukrem , dodać ocet , twarożek oraz produkty sypkie, wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć ciasto na stolnicę , rozwałkować, kroić w paski , na środku każdego z nich robić otwór by można było przekładać ciasto tak aby powstały faworki, piec w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano , wystudzić na ręczniku papierowym , posypać cukrem pudrem, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 24.06.2015 21:15
oj to też bardzo lubię
Ela15 11.06.2014 21:26
bardzo lubię
misiaczek-30 30.04.2014 18:28
aż ślinka cieknie
mikrusiak 02.03.2014 13:33
uwielbiam...:)
Myszka75 02.03.2014 13:17
ulubione ciacho mojego dziecka...
2milutka 02.03.2014 12:23
klasyka w dobrym wydaniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak