Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka zapiekane w szynce szwarcwaldzkiej

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4
szynka szwarcwaldzka 4 plastrów
pieczarki 10 dag
jogurt naturalny 1 mały kubek
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
tłuszcz do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka zapiekane w szynce szwarcwaldzkiej

Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Następnie gdy nieco ostygną zawijamy ciasno każdą pałkę w plasterek szynki szwarcwaldzkiej i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Jogurt mieszamy z musztardą i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy pałki. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Posypujemy pałki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy 30-45 min. Podajemy z ziemniakami i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xjustynka89x 02.03.2014 15:39
hihi jakie wesołe podanie :)
Mniam 02.03.2014 15:25
Ale świetnie podane!
Zdzisław 02.03.2014 13:38
ale pyszne danie na talerzu
halina17 02.03.2014 13:27
Dobry pomysł.
artur7 02.03.2014 12:37
pieknie podane
2milutka 02.03.2014 12:24
super pomysł..szczególnie dobre dla niejadków:)
Ania84 02.03.2014 11:26
Zapomniałam dodać ze sosik do zapiekania można dowolnie modyfikować według własnego uznania, fajnie też smakują z paprykowym sosem
Rafał10 02.03.2014 11:12
Dobry przepis :)
ZEWA 02.03.2014 10:52
Ale pięknie podane. Brawo za pomysł.
Ania84 02.03.2014 10:51
Z pałek można przed przyrządzeniem zdjąć skórkę lub zostawić jak kto lubi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak