Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki czekoladowe (dinusie)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
czekolada gorzka 10 dag
czekolada mleczna 5 dag
cukier puder 10 dag
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki czekoladowe (dinusie)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Czekolady roztopić w kąpieli gorącej.
Krok 1 - Trufelki czekoladowe (dinusie) foto
2
Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem. Następnie dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady cały czas miksując. Wstawić do lodówki aby masa zgęstniała.
Krok 2 - Trufelki czekoladowe (dinusie) foto
3
Silikonową foremkę oprószamy kakao, wypełniamy gęstniejącą masą i ugniatamy.
Krok 3 - Trufelki czekoladowe (dinusie) foto
4
Wstawiamy do lodówki.
Krok 4 - Trufelki czekoladowe (dinusie) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 02.03.2014 09:46
słodziaki te dinusie
Czyki 02.03.2014 08:47
Bardzo fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak