Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłakmi na gorąco

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 3 woreczki
mleko l
woda l
sól
jabłka 10 szt
cukier 3 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłakmi na gorąco

Mleko i wodę razem zagotować ze szczyptą soli,wrzucić ryż w woreczkach i gotować. Jabłka obrać, pokroić na kawałki i dusić z pół szklanki wody i trzema łyżkami cukru do całkowitej miękkości. Zdjąć z ognia i zblendować. Na ugotowany ryż wylać porcję jabłkowego musu i posypać cynamonem. Podać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 01.03.2014 20:33
bardzo lubimy!szczególnie córka ;)
Pusia 01.03.2014 20:19
pyszny ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak